منتدى هوانا هواكم



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى هوانا هواكم

منتدى هوانا هواكم

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى هوانا هواكم

اهداء لكل من يريد ان يبوح بخواطره فهوانا ...هواكم


    بيتزا الجلاش

    ريما
    ريما
    المشرف العام للمنتدى
    المشرف العام للمنتدى


    انثى عدد الرسائل : 1067
    الأوسمة : بيتزا الجلاش Vbfs2
    تاريخ التسجيل : 03/11/2008

    بيتزا الجلاش Empty بيتزا الجلاش

    مُساهمة من طرف ريما الخميس 8 يناير - 8:00


    بيتزا الجلاش Graaam-f98d1a0b20

    بيتزا الجلاش Graaam-0d4acfbf6c

    والله طعمها جنان وطريقتها سهلة جدا .. انا حقولكم طريقتى السهلة وانتم تقولولى ايه رايكم
    اولا نجيب الجلاش ونعد عدد الورق بتاعه يعنى لو 20 ورقة نقسمه الى مجموعتين 10 ورقات و10ورقات

    نجيب صينية مستطيلة وندهنها زيت ثم نضع 2 ورقة جلاش ثم القليل من الزيت وهكذا بعد كل ورقتين نضع مسحة خفيفة من الزيت الى ان ينتهى القسم الاول من الجلاش

    نهرس بالشوكة جبن مثلثات او جبنة كيرى والغرض من الهرس هو تطريتها لسهولة فردها على الجلاش .. نفرد الجبنة على الجلاش

    ثم نضع للحشو (( لحمة معصجة او لانشون او بسطرمة او سجق او سوسيس بصوص هاينز الحار )) انا بعملها بالبسطرمة ثم اضع عليها طماطم ولكن لاتكثروا من الطماطم عشان ماتنزلش مايتها فى الجلاش ثم نضع الزيتون وبرده مش كتير عشان ماتبقاش البسطرمة حادقة الزيتون حادقة ثم نضع الفلفل الاخضر ثم نرشة من المتزاريلا او الجبن التركى المبشور وياسلام لو رشة زعتر او بهارت البيتزا (( موجودة عند فتح الله ))

    ثم نكرر القسم الثانى نضع 2 ورقة جلاش ثم القليل من الزيت وهكذا بعد كل ورقتين نضع مسحة خفيفة من الزيت الى ان ينتهى الجلاش

    قطعى الجلاش الى سمبوكسات او مربعات ثم دوبى قليل جدا جدا من الملح فى نصف كوب لبن + بيضة + فلفل اسود واسكبيهم على الجلاش وادخليه فى فرن مشتعل من الاعلى والاسفل واتركيه الى ان ينضج ....... وبالهناء والشفاء

    انا بحبه اوى وهو حراق وكمان سخن بيبقى فى منتهى الجمال .. وجربوا كمان حشوة اللحم المعصج بالمشروم والشطة او الفلفل الاخضر الحامى والله جنان

    يارب تعجبكم

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء 26 نوفمبر - 8:03